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간짜장! 유니짜장! 삼선간짜장의 구분은? oy sauce! uni jjajang! What is the difference between the Samsun ganjajang?세상지식 2022. 1. 11. 13:19반응형
오늘에야 정확히 알았습니다.
중국집 가면 주문할때 마다 생각해본건데 간짜장! 이요, 유니짜장! 이요 , 삼선간짜장! 이요 하고 주문하는데 정확히 뭐가 다를까요?
일단 첫번째 간짜장! 은
간짜장 간짜장의 ‘간’자를 한자로 쓰면 ‘마를 건(乾)’자.
이름 그대로 물과 전분을 섞지 않은, 마른 짜장면이랍니다. 춘장과 고기, 채소들을 빠르게 볶아 만들기 때문에 양파 등 재료들이 씹히는 식감이며 짭조름한 불맛이 ~~
간짜장 속 면이 여느 짜장면보다 늦게 붇는 건 짜장 소스 속 수분이 적고, 면과 짜장이 각각 따로 그릇에 담겨 나오기 때문입니다.
두번째 유니짜장! 은
유니짜장 유니짜장에서 ‘유(肉)’는 고기, ‘니(泥)’는 중국에서
잘게 갈거나 다지는 요리법을 뜻한답니다.
즉, 유니짜장은 재료들을 잘게 다져 만든 짜장면.
씹히는 맛은 덜하지만 부드러운 식감과 고소한 맛이 특징!
유니짜장 매니아들은 전국 유니짜장집을 찾아다닐 정도입니다, 인천 차아나타운에도 유니짜장 잘하는집이 있는데 , 거긴 인산인해이더군요
세번째! 삼선간짜장! 은
삼선짜장은 세 가지 해물이 들어간 짜장면.
‘삼선(三鮮)’은 일반적으로 새우, 전복, 해삼을 이르지만, 비싼 전복 대신 (갑)오징어나 가리비가 많이 쓰이고요.
요즘은 해물이 들어가면 대개 삼선짜장이라고들 한답니다.
이제 알았으니 이번 주말은 주변에 중국집으로 오래된 노포집을 찾아 짜장 한그릇 해야겟습니다, 물론 거기다 군만두나 탕수육 작은것에 맥주또는 소주한잔도 괜찮을듯,,, 편안한 주말들 보네세요^^
I only found out exactly today.
Whenever I go to a Chinese restaurant, whenever I order, I think of Ganjjajang! Hey, uni-jjajang! Hey, samseonganjjajang! What exactly is the difference between ordering with yo?
First ganjjajang! silver
soy sauce
If you write ‘gan’ in ganjajang in Chinese, it’s ‘dry-geon (乾)’.
As the name suggests, it is a dry jajangmyeon that does not mix water and starch. Chunjang, meat, and vegetables are quickly stir-fried, so the ingredients such as onions are chewy and the salty taste of fire is ~~
The reason that the noodles in the ganjajang swell later than other jajangmyeon is because there is less water in the jajang sauce, and the noodles and the jajang are served in separate bowls.
Second unijjajang! silver
uni jjajang
In uni-jjajang, 'yu' means meat, and 'ni' means meat in China.
It refers to a method of cooking that is finely ground or minced.
In other words, uni jjajang is jjajangmyeon made with finely chopped ingredients.
It is less chewy, but it has a soft texture and a savory taste!
Uni-jjajang enthusiasts go to the uni-jjajang restaurant nationwide.
third! Three-way jjajang! silver
Samseon Jajang is Jajangmyeon with three kinds of seafood.
‘Samseon (三鮮)’ generally refers to shrimp, abalone, and sea cucumber, but instead of expensive abalone, squid or scallops are often used.
These days, when seafood is added, it is usually called Samseon Jjajang.
Now that you know, this weekend, you should find an old-established Chinese restaurant near you and have a bowl of Jjajang, of course, a small bowl of dumplings or sweet and sour pork and a glass of beer or soju would be fine. Have a nice weekend ^^반응형'세상지식' 카테고리의 다른 글
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